Bomvol dorpshuis Oerein 12 juni jl.

14 06 2019

Op 12 juni jl. waren vele Aldtsjerkster, belangstellenden en twee leden van de FNP fractie nl Piet Reitsma en Tjikke Krijgsman- Sikkema aanwezig tijdens de extra ledenvergadering van dorpsbelang Oudkerk.

 

 

  

Aldtsjerk Foarút (Jolt Andela) heeft  het plan van Aldtsjerk Foarút, de brief en onderbouwing, zoals die gestuurd is naar de gemeenteraad, toegelicht.

 

 

 

"De school moet blijven bestaan, we hebben net een mooi driedaags dorpsfeest achter de rug, de optocht moet blijven en het dorp wil niet vergrijzen" aldus Jolt.

 

Landeigenaar Jan Oostenbrug benadrukt dat hij graag wil dat er 23 woningen worden gerealiseerd in Aldtsjerk, dat er levendigheid blijft in Aldtsjerk en een plek voor de jeugd. Vandaar dat hij en Margriet financieel garant staan voor de realisatie van de zandwinning om zodoende de 23 woningen voor Aldtsjerk veilig te stellen.

 

Er is goedkeuring van de aanwezigen voor de plannen.

Spontaan wordt voorgesteld om donderdag 20 juni met z'n allen mee te gaan naar het gemeentehuis. Afgesproken wordt om donderdag 20 juni om 18.30 te vertrekken bij dorpshuis Oerein. Komt allen met spandoeken en vlaggen…… Op nei Burgum!

 

 

Aldtsjerk, het dorp

 

Beelden van Aldtsjerk

 

De plannen

 

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, suggestie of opmerking over deze site? Stuur dan een mail naar: info@aldtsjerkfoarut.nl. Onderstaand invulformulier werkt niet!!!!